Modulaire zitbanken zijn een populaire keuze voor veel interieurs vanwege hun flexibiliteit en mogelijkheden. Of je nu in een modern appartement woont of juist een klassiek interieur hebt, een modulaire bank kan zo aangepast worden dat het perfect in je interieur zal passen. We gaan je de voordelen vertellen van modulaire banken en hoe je ze in verschillende interieurstijlen kan stylen. 

Stijlvol en functioneel

Een van de grootste voordelen van een modulaire zitbank is de flexibiliteit. Je kunt ze zelf zo samenstellen en neerzetten als jij fijn vindt. Het grote voordeel ervan is ook dat je ze makkelijk kunt verschuiven en er een andere opstelling van kunt maken. Zeker omdat het losse modules zijn, kun je ze makkelijk aanpassen. Zo kun je ze bijvoorbeeld ook zo opstellen dat het ene moment het een nette zitbank is, maar met wat verschuiven kun je er ook zo een loungebank van maken. Een luxe slaapbank staat prachtig, maar hoe handig is het als je je eigen modulaire bank gemakkelijk kan ombouwen tot een slaapbank. Zo is een modulaire bank zowel functioneel als stijlvol en is er altijd een modulaire bank die perfect bij je interieurstijl past. 

Moderne stijl

In een modern interieur draait alles om eenvoud en functionaliteit. Een modulaire zitbank met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp past hier perfect bij. Neutrale kleuren zoals grijs, wit of zwart passen hier perfect bij. De aankleding maak je compleet met kussens in een effen kleur of geometrische print. Zo voeg je toch sfeer toe, zonder de strakke look te verstoren. Qua materiaal kun je voor modulaire zitbanken met stoffen bekleding kiezen bij een moderne stijl, maar ook leer past perfect. Kiest voor hoogwaardige afwerking en een neutrale tint. 

Industriële stijl

In een industriële stijl draait het allemaal om ruwe en onafgewerkte stijl en materialen. Robuuste materialen zoals een stevige stof of leer in donkere kleuren zoals bruin, zwart of antraciet passen perfect bij deze stijl. Bij een modulaire zitbank kan het dan ook erg mooi staan als er een opstaande naad op zit. Dit draagt bij aan de ruwe en industriële stijl. 

Scandinavische stijl

De Scandinavische interieurstijl wordt gekenmerkt door licht, eenvoud en functionaliteit, maar wel met een sterke focus op gezelligheid en comfort. Een modulaire zitbank in het wit, beige of lichtgrijs passen perfect. Bij een Scandinavisch interieur spelen texturen een grote rol. Stoffen zoals linnen of katoen kunnen niet ontbreken. Met een paar zachte, gebreide kussens of dekens maak je het compleet en zorg je voor extra comfort op de bank. 

Bohemian stijl

Een bohemian stijl is kleurrijk, eclectisch en vrij. Een modulaire bank past hier perfect bij. Je kunt kiezen voor een neutrale basiskleur, zoals je veel kunt spelen met kleurrijke accessoires. Nog leuker: kies voor elke zitmodule een andere kleur om er een vrolijk geheel van te maken. De kleuren kun je blijven schuiven en rangschikken voor elke keer een andere sfeer.  Op de bank kunnen verder natuurlijk verschillende kussens en dekens met felle kleuren, patronen en texturen niet ontbreken om de bohemian stijl helemaal compleet te maken.