Het kopen van een bed is één van de meest substantiële meubelaankopen die je kunt maken, immers, de gemiddelde persoon besteedt 26 jaar van zijn leven slapend. Het is altijd iets waar je vragen over kan en moet stellen.

Voordat je een bed koopt is het belangrijk om de verschillende termen te begrijpen die worden gebruikt voor bedtypen en stijlen, beeldgroottes, matrassen en beddengoed. Als je begint met kennis van de belangrijkste termen dan helpt dit om te winkelen als een interieur ontwerper.

Bovendien wil je ervoor zorgen dat je ook de matras in aanmerking neemt en niet alleen het bed frame en het hoofdeinde. Of je nu winkelt voor een bed voor je eigen slaapkamer of voor een slaapkamer, van een kind, je dient te weten wat nodig is bij een bed kopen.

Een bed kopen: termen om te kennen

Bunkie board, dit is een Engelse term voor een bord dat je gebruikt om op het bed frame te leggen voordat je de matras plaatst. Het maakt de matrashoogte hoger en het is meestal vereist wanneer het bed frame geen latten heeft.

Sofa slaper: een bank die je omzet in een bed voor gasten die blijven slapen.

Hoofdeinde: een meubelstuk dat hecht aan het hoofd van een bed.

Voetbord: een rechtopstaand paneel dat de voet van een bed vormt.

Zijrail: een rail of bord langs de zijkant van een bed dat het hoofdeinde met het voetenbord verbindt. In een kinderbed kan het verwijzen naar een rail langs de zijkant die hoger is om te voorkomen dat het kind uit het bed valt.

Platform bed: een bed frame dat ondersteuning biedt voor elk type matras zonder de noodzaak van een boxspring. Met de toename van schuimmatrasmaterialen, zijn platformbedden geëvolueerd naar een meer eclectische stijl die zeker in een modern interieur past.

Matras grootte

Zodra je gewend bent aan de woordenlijst dien je ervoor zorgen dat je precies weet welke grootte van de matras je nodig hebt en hoe het materiaal van het bed frame eruit zal zien tegen de andere meubelstukken in de kamer.

In de meeste gevallen zijn bedden voorzien van ondersteuningslatten en vereisen geen boxsprings, maar voor grotere bedden is een boxspring vaak vereist, zelfs als latten zijn opgenomen, tenzij het een platform bed is. Vergeet ook niet dat hoofdeinden apart gekocht kunnen worden net als voetborden en zijrails, maar niet alle hoofdeinden kunnen apart worden gekocht.

Let er ook op dat bij het kopen van een matras voor je bed, dat het bed gemaakt is van milieuvriendelijke en duurzaam materiaal. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar het zal gunstig zijn voor je algehele gezondheid en welbevinden. Je slaapt elke nacht op je bed, dus het is logisch dat je een matras wil die vrij is van toxines en schadelijke chemicaliën.

Bedstijlen

Er zijn honderden verschillende stijlen van bed om uit te kiezen. Houten ingelijste bedden zijn altijd populair omdat ze goed passen bij zowel moderne als de traditionele inrichting. Metalen ingelijste bedden kunnen ook zeer aantrekkelijk zijn.