Heb jij onlangs een mooie nieuwe vloer gelegd? Of heb je een nieuwe vloer aangeschaft die nog gelegd moet worden? Of wil je simpelweg de vloerafwerking van jouw huidige vloer verfraaien? Dan is de aanschaf van een mooie strakke plint een uitkomst. Een plint is hét middel om de vloer netjes mee af te werken. En de verkrijgbare vloerafwerking is niet alleen kwalitatief goed, maar ook nog eens goedkoop. Dus voor welk soort plint kies jij? 

Plint: een onmisbare vloerafwerking 

Ziet de vloerafwerking in jouw woning er niet heel fraai meer uit? Zijn de plinten bijvoorbeeld heel gedateerd of simpelweg versleten? Dan is de aanschaf van een nieuwe vloerafwerking de uitkomst. Maar voor welke vloerafwerking kies je? Er is namelijk keuze te over. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een witte hoge plint die je tegen de muur aan bevestigt. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor overzetplinten. Wat dit type plint precies is valt eigenlijk al uit de terminologie op te maken. Het is een plint die je over jouw oude plint heen kunt zetten. Deze plintensoort is dus ideaal als je oude vloerafwerking niet gemakkelijk te verwijderen is.

Zelfklevende plint bij laminaatvloeren

De laminaatvloer wordt in Nederland steeds populairder. En dat is vanwege alle voordelen van deze vloersoort goed te begrijpen. Zo hebben laminaatvloeren een tijdloze uitstraling. Bovendien zijn ze eenvoudig te leggen en ze zijn heel onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is deze vloersoort ook nog eens in heel veel verschillende varianten te verkrijgen. Heb jij een mooie laminaatvloer gevonden? Dan kan een mooie plint als stijlvolle afwerking uiteraard niet ontbreken. Bij laminaatvloeren wordt doorgaans gekozen voor plakplinten. Dit type plint ziet er strak uit en is daarnaast gemakkelijk te bevestigen dankzij de zelfklevende laag. Het is dan ook goed te verklaren dat deze plintsoort populair is. 

Impact van de vloerafwerking op de ruimte

De vloer wordt als de basis gezien van een ruimte. Een vloer bepaalt in belangrijke mate de sfeer in een ruimte. Wil jij dat jouw interieur exclusiviteit uitstraalt? Dan kan een mooie plint tegen de muur niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat het geheel er mooi afgewerkt uit komt te zien. Ook in een rustige inrichting zou een vloer zonder vloerafwerking misstaan. Het oogt namelijk rommelig en dat zal de rustige uitstraling van het geheel verstoren. Je kunt dus wel stellen dat de vloerafwerking een impact heeft op de uitstraling van een ruimte. Onderschat het belang van een mooie vloerafwerking van goede kwaliteit dus niet. Investeer in een goede vloerafwerking en maak zo jouw interieur compleet.