Wil je shutters gaan plaatsen? Dan wil je eerst weten hoe de specificaties zich verhouden met de realiteit. Het gaat bij deze vorm van raamdecoratie namelijk om het verduisterende en isolerende effect. Voordat je deze aanschaft, is het daarom belangrijk dat je weet wat je ervan kunt verwachten en welke voordelen het oplevert voor jouw woning. Vooral als je deze raamdecoratie in de slaapkamer plaatst. Maar hoe verduisterend en isolerend zijn shutters dan echt? En hoe verhoudt zich dit met andere soorten raamdecoratie? Je leest het in onderstaande informatie.

De panelen goed sluiten voor verduistering

Shutters staan erom bekend dat deze voor verduistering kunnen zorgen in verschillende ruimtes. Je kunt deze panelen namelijk dicht doen, waarna je ook alle lamellen nog dichtmaakt. Dit zorgt ervoor dat er geen licht naar binnen komt, waardoor het een goede oplossing is voor in de slaapkamer. Om dit verduisterende effect te krijgen, moet je er echter wel voor zorgen dat alle panelen goed sluiten. Je krijgt hierdoor wel een geheel andere werking dan met bijvoorbeeld aluminium jaloezieën, doordat deze nog kunnen bewegen. Andere invloeden zorgen er niet zomaar voor dat de shutters weer open zullen gaan.

Isolatie op meerdere gebieden

De raamdecoratie kan daarnaast goed isolerend zijn. De isolerende werking krijg je alleen als je de shutters goed op maat hebt laten maken. De op maat gemaakte oplossing kan namelijk overal goed aansluiten, waardoor er geen kieren ontstaan. Zodra je de shutters dan volledig gesloten hebt, hoor je vrijwel niets meer van de buitenwereld. Ook kan de warmte goed buiten gehouden worden. De zon krijgt geen kans om jouw kamer op te warmen, dus een goed binnenklimaat is alles wat je eraan over zult houden na de plaatsing. De shutters zullen daarom wel degelijk een goede isolerende werking hebben.

Zorgen voor de juiste afmetingen

De shutters zullen dus te allen tijde verduisterend en isolerend kunnen zijn. Je moet hiervoor de afmetingen van jouw ramen goed doorgeven aan de professional. Daarnaast is een goede montage een vereiste, zodat de kieren netjes weggewerkt zijn. Ook kun je dan zelf bepalen welke kleuren je bij jouw shutters wilt hebben. Donkere kleuren kunnen bijvoorbeeld nog meer verduistering met zich meebrengen. Of je nou houten jaloezieën online gaat bestellen of toch de shutters kiest voor de extra voordelen, op maat gemaakte modellen brengen jou de grootste voordelen in jouw woning en de ruimte waarin je deze hebt geplaatst.