Ieders nachtmerrie is dat nadat je je huis helemaal spik en span hebt gemaakt er net iemand met die modderschoenen naar binnen loopt. Zorg daarom dat dit probleem bij de entree al wordt aangepakt. De oplossing is het aanschaffen van een goede deurmat. Maar welke dan? Wij helpen je een handje op weg en geven je wat handige tips. 

Verschillende soorten matten 

Je hebt verschillende soorten matten om je voeten aan af te vegen. Zo heb je droogloopmatten en schoonloopmatten, maar ook speciale matten voor buiten. Daarbij is het ook nog mogelijk om matten op maat te bestellen als je niet een mat in een standaardmaat wilt hebben. Belangrijk is dus om eerst te bepalen wat voor soort mat je nodig hebt en waar. Wil je een stijlvolle mat bij je woning of lieve een grote mat voor in een bedrijfspand? Het maakt namelijk wel wat uit waar de mat komt te liggen. 

Droogloopmat of schoonloopmat? 

Als je weet waar je de mat wilt neer gaan liggen dan is het handig om te weten wat het verschil is tussen de matten onderling. Een droogloopmat is een mat waarmee voornamelijk het vocht en overige natte deeltjes van je schoenen worden verwijderd. Deze matten zijn vaak gemaakt van materiaal wat goed vocht absorbeert. Dit kan je ook makkelijk gebruiken als bijvoorbeeld keukenmat. Stel je moet even snel het vuilnis buitenzetten via de keukendeur, dan is een droogloopmat de ideale oplossing. 

Een schoonloopmat is vaak gemaakt van wat ruwer en harder materiaal. Het woord zegt het namelijk al: je maakt je schoenen echt schoon hiermee. Dus kleine takjes, steentjes of modder resten worden er met schoonloopmatten goed afgehaald. De ideale vloermat dus als je het ons vraagt! 

Combineren is mogelijk 

Als je moeite hebt met het kiezen van de juiste mat of je simpel weg beide eigenlijk nodig hebt! Dan is het natuurlijk mogelijk meerdere matten te combineren. Leg bijvoorbeeld de schoonloopmat voordat je naar binnen gaat neer. Zo zorg je dat de ergste modder, bladeren en takjes van je schoenen af zijn. Vervolgens maak je je schoenen nog extra goed droog door over de droogloopmat heen te vegen. 

Maak je deurmat extra persoonlijk door een droogloopmat op maat te laten maken. Zo zorg je ervoor dat je entree er strak en netjes bij ligt. Heb je een mat nodig voor je bedrijf? Dan raden wij aan om een deurmat met logo te overwegen. Zo verwelkom je je gasten en klanten het allerbeste en zien ze direct bij welk bedrijf ze naar binnen stappen.