Als het op binnenhuisinrichting aankomt, dan zijn trends ontzettend tijdgebonden. Maar een trend die anno 2022 niet meer weg te denken is, is de industriële look. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en metaal, en door zijn ruwe, onafgewerkte uiterlijk. Als je een manier zoekt om wat industriële flair aan je huis toe te voegen, kan een betonnen tafel de perfecte keuze zijn. Hier zijn vijf redenen waarom!

Betonnen tafels zijn uniek

Beton is een uniek materiaal dat niet veel mensen in hun huis hebben. Het kan een vleugje industriële stijl en flair toevoegen dat andere materialen niet kunnen evenaren. Bovendien heeft beton een heel koele atmosfeer, die een mooie aanwinst kan zijn voor elk huis. En een betonnen tafel omver lopen? Dat gaat je zeker niet lukken!

Betonnen tafels zijn duurzaam

Beton is ongelooflijk duurzaam en kan tegen een stootje. Het is perfect voor gezinnen met kinderen of huisdieren die de neiging hebben wild rond te banjeren. Het lijdt geen twijfel dat eettafels tegen een stootje moeten kunnen. Van warme gerechten en dranken tot morsen en krabben, het kan moeilijk zijn om ze er als nieuw uit te laten zien. Betonnen eetkamertafels zijn gelukkig extreem duurzaam. Ze zijn stevig, sterk en hitte- en krasbestendig, wat betekent dat ze doorgaans jarenlang meegaan met weinig slijtage.

Betonnen tafels zijn makkelijk schoon te maken

Als je in een gezin woont met meerdere kinderen, huisdieren of onstuimige vrienden, is een gewone glazen tafel gewoon niet genoeg. Deze zijn te gemakkelijk breekbaar en maakt voortdurend onderhoud nodig om ze er nieuw te laten uitzien. Eetkamersets van beton zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken omdat ze waterafstotend zijn, in tegenstelling tot andere gangbare eetkamertafelmaterialen zoals hout. Betonnen eetkamertafels kunnen worden schoongeveegd met milde zeep en water en als je dit regelmatig doet, zorg je ervoor dat je tafel in uitstekende staat blijft.

Betonnen tafels zijn onderhoudsarm

Beton vraagt niet veel onderhoud, wat het ideaal maakt voor drukbezette mensen die geen tijd hebben om aan hun meubels te prutsen. Even eenvoudig afvegen met een vochtige doek is meestal voldoende om het er goed uit te laten zien.

Kortom: go beton!

Je leest het al: beton past ontzettend goed in deze populaire industriële look, want het is gedurfd genoeg om op zichzelf te staan als kunstzinnig materiaal zonder dat extra decoratie nodig is. Het combineert ook heel mooi bij hout, metaal of andere materialen die gebruikt zouden worden bij het maken van industrieel geïnspireerde accessoires, zoals verlichtingsarmaturen en andere huisdecoratie. Beton is perfect voor wie niet wil dat zijn hele huis gemaakt is van industriële materialen, maar die graag een paar opvallende stukken zoeken om wat pit toe te voegen.