Waarom gaan kamerplanten dood is een vraag die plantenbeginners zichzelf vaak stellen. Ook! Iedereen die planten heeft gehad , heeft vast op zijn minst moeten zien hoe iemand in slechte conditie kan zijn om te overleven.

Het komt heel vaak voor dat ze overlijden door onvoorzichtigheid of zelfs door overmatige zorg. En afhankelijk van het type plant, moet u weten welke zorg u aan de planten in uw huis moet geven .

We presenteren enkele redenen waarom uw planten in ongeschikte omstandigheden zouden kunnen zijn en dat ze zouden kunnen sterven.

1. Te veel water!

Dit is een veelgemaakte fout die velen maken, hierdoor kan de wortel gaan rotten van zoveel water. Een andere belangrijke factor om op te letten is wanneer de bladeren verwelken of geel worden, dit geeft aan dat u te veel water geeft.

2. Te veel licht kan ze verbranden

Zoveel licht kan ze verbranden. Je moet er rekening mee houden hoe lang je je plant in de zon laat staan ​​en hoe intens de zon is waar je woont. Als je bruine vlekken op je plant ziet, verplaats hem dan. Gebrek aan licht is ook een reden waarom de plantengroei wordt vertraagd en de bloei stopt.

3. Ongedierte

Als de compost veel vocht heeft voor de plant, kan dit veel ongedierte aantrekken, zoals muggen of vliegen. Deze zetten hun larven af ​​in natte compost, die meestal onschadelijk is voor planten. Een optie om ongedierte te voorkomen, is het verwijderen van verwelkte bladeren en vuil dat zich in de pot heeft opgehoopt, omdat dit ideaal is voor insecten.

4. De pot

Naarmate de planten groeien, moeten ze na verloop van tijd in een grotere pot worden geplant. Als dit niet gebeurt, kunnen de wortels van de plant smal en verenigd worden.

5. De temperatuur

Wanneer de plant nogal wat bladeren verliest, betekent dit dat er een temperatuurverandering is geweest of dat hij verdrinkt door overtollig water. Het afstoten is een natuurlijk proces, maar je moet erg waakzaam zijn als het begint te verwelken.