Bent u aan het overwegen om een carport overkapping te plaatsen aan uw huis? Dan zit u ongetwijfeld met veel vragen aan uw hoofd. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen voor u op een rijtje. Zo weet u precies wat u kan verwachten bij het plaatsen van een carport overkapping. Met deze kennis kunt u de keuze maken die het beste schikt voor uw situatie!

Extra bescherming voor uw auto

Het meest voordehandliggende voordeel van een carport overkapping is de extra bescherming die wordt geboden aan uw auto. Door de overdekking wordt uw auto extra beschermd tegen vuil en slechte weersomstandigheden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat u geld bespaart. Bezoekjes aan de wasstraat voor een wasbeurt, of aan de garage voor een reparatie zullen een stuk minder vaak voorkomen. Je auto loopt ook minder risico op schade onder een carport, dit kan korting op uw verzekeringspremie betekenen!

Een carport overkapping vergroot de waarde van uw woning

Omdat een carport overkapping een uitbreiding is aan uw huis, vergroot u hiermee ook de waarde van uw huis. Een carport is dus niet alleen een betaalbare luxe, maar ook een investering voor de toekomst. Vanzelfsprekend geldt hier hoe hoger de kwaliteit, hoe groter de investering zal zijn. Gelukkig is er ontzettend veel mogelijk als u er een wilt plaatsen. Denk aan verschillende materialen en de grootte van uw carport. Als u een beetje handig bent, kunt u zelfs een poging wagen om je eigen carport te bouwen!

Bouw zelf uw carport overkapping

Bent u een echte doe-het-zelver? Dan is het zelf bouwen van een carport een leuk project om je op te storten. In tegenstelling tot garages, bestaat een carport enkel uit een overkapping. Dit maakt het een heel gangbaar DIY-project. Sommige partijen bieden zelfs hele bouwpakketten op maat aan. Zo hoeft u alleen maar even goed te meten, te bestellen en u kunt aan de gang!

Toch niet zo handig?

Heeft u twee linkerhanden en is het bouwen van een carport overkapping het laatste waar u aan wilt denken? Geen zorgen. Er zijn veel partijen op de markt die werkzaam zijn in gepersonaliseerde houtbouw. Deze experts gaan samen met u het gesprek aan en bepalen zo de meest geschikte carport overkapping voor uw situatie!