Ben jij in het gelukkige bezit van een tuin? Heb je er eentje aan de achterkant van je huis en/of misschien eentje aan de voorkant? Geluksvogel! Lang niet iedereen heeft zijn of haar eigen stukje ‘buiten’ in ons dichtbevolkte landje, dus jouw tuin moet je koesteren. Misschien heb je hem grotendeels betegeld, om er makkelijk gebruik van te kunnen maken en hem als een soort verlengde van je huis te kunnen gebruiken. Of misschien heb je er juist voor gekozen om veel groen en planten te plaatsen. Goed voor de opvang van regenwater, en fijn om tegenaan te kijken vanuit je huis. Wat voor soort tuin je ook hebt, in alle gevallen geldt dat verlichting hem niet alleen gezelliger, maar vaak ook nog eens veiliger kan maken.

Ze maken het zoveel gezelliger!

Zeker wanneer je een achtertuin hebt, is de kans groot dat je deze vanuit je woonkamer god kunt zien. Maar ook voortuinen kun je vaak vanuit je woonkamer of keuken zien liggen, of het is het eerste wat je ziet als je vroeg in de ochtend de deur uitgaat, of na het werken weer naar huis komt. Dan wil je natuurlijk wel dat de boel er een beetje leuk en gezellig uitziet.

Met planten, tuinmeubels en andere accessoires kom je op het gebied van gezelligheid vaak al een heel eind. Wel geldt dat je hier vooral overdag plezier aan hebt, zeker buiten de zomermaanden wordt het natuurlijk al best vroeg donker in ons landje. Daarom is het leuk om ook met verlichting te werken. Een goede buitenlamp, of meerdere kleinere lampjes, zorgt voor een beetje extra sfeer in je tuin. Ten eerste kun je er zo in de zomer langer in zitten, ook als de zon al onder is. Maar daarnaast wordt hij ook een stuk leuker om naar te kijken als je binnen bent, of om te zien als je in het donker je huis verlaat of betreedt.

Wist je dat je dat lampen werken als beveiliging?

Naast gezelligheid, brengen lampen ook een stukje veiligheid mee naar je tuin. Een tuin die verlicht is, voor of achter, is tenslotte minder aantrekkelijk voor inbrekers. Zij doen hun werk een stuk liever in complete duisternis. Kies voor een buitenlamp met sensor, die je zo in kunt stellen dat hij vanzelf aan gaat als het gaat schemeren, of alleen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo is jouw tuin voortaan niet alleen een stuk gezelliger en meer sfeervol, je maakt je tuin en je huis er ook nog eens een stuk veiliger mee.