De dakbedekking van jouw woning lijkt wellicht een klein onderdeel van het geheel. Het is immers niet (altijd) zichtbaar en draagt niet echt bij aan de uitstraling van het pand. Toch moet het belang van een goede dakbedekking niet worden onderschat. De dakbedekking zorgt er namelijk voor dat jij binnen droog kunt zitten. Voorzie jouw dak daarom van een kwalitatief goede dakbedekkingssoort, kies voor een EPDM dakbedekking. 

EPDM dak plaatsen

EPDM is een populair dakbedekkingsmateriaal. Professionele dakdekkers en particulieren geven steeds vaker de voorkeur aan EPDM als dakbedekkingssoort. Maar waarom is dat? Wat maakt EPDM anders dan andere dakbedekkingsmaterialen? EPDM is op de eerste plaats populair vanwege de hoogwaardige kwaliteit. EPDM is een sterke rubbersoort die langdurig meegaat. Maar de kwaliteit is niet het enige waarmee de EPDM dakbedekking zich populair maakt. Het heeft ook te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt namelijk zelf een EPDM dakbedekking aanbrengen. Je hoeft hiervoor niet te beschikken over uitgebreide kennis en ervaring. Eenieder kan met de juiste materialen zelf een EPDM dak plaatsen. Dit is bij traditionele dakbedekkingssoorten natuurlijk wel anders. Deze moeten door dakdekkers met branders worden aangebracht. Een EPDM dak kan gewoon eenvoudig verlijmd worden. 

Welke materialen heb je nodig?

Het plaatsen van een EPDM dak is dus simpel. Echter, je hebt hiervoor wel de juiste materialen nodig. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan lijm en kit. Maar ook aan een daktrim voor een nette afwerking van het geheel. Wil je er zeker van zijn dat je nergens op misgrijpt? Dan is de aanschaf van een EPDM pakket aan te raden. Dit pakket is voorzien van alle benodigde materialen voor de plaatsing van de EPDM dakbedekking. Met dit pakket kan niets een succesvolle plaatsing van de EPDM dakbedekking in de weg staan. Dus heb je geen ervaring met het plaatsen van een dakbedekking? Schaf dan het doe-het-zelf pakket aan. Zo weet je zeker dat je alle benodigde materialen hebt. 

Waarom EPDM een goede keuze is

Er bestaan verschillende soorten dakbedekkingen waarmee je jouw dak kunt bekleden. Toch is het te allen tijde aan te raden om voor EPDM te kiezen. EPDM is een rubbersoort die onwijs sterk is. Het materiaal is bestand tegen alle invloeden van buitenaf. De levensduur van dit materiaal is dus optimaal. Ook de gebruiksvriendelijkheid is een groot pluspunt. Je kunt namelijk aanzienlijk op kosten besparen doordat je geen dakdekkers hoeft in te huren. Je kunt jouw dakbedekking simpel en snel zelf aanbrengen zonder dat enige ervaring vereist is. Er zijn dus redenen te over om voor een EPDM dakbedekking te kiezen.