Vind jij het een genot om van een mooie groene tuin te kunnen genieten? Maar heb je geen groene vingers? Geen zorgen! Met de juiste beplanting kun jij een onderhoudsvriendelijke tuin creëren. Daarnaast kun je er met de juiste beplanting voor zorgen dat jouw tuin altijd groen is. De intreding van de herfst hoeft namelijk niet perse een kale sombere tuin te betekenen. Je dient jouw tuin alleen slim te beplanten!

Mooie groenblijvende planten

Er is onwijs veel mogelijk als het om het beplanten van een tuin gaat. Zie jij, als het einde van de zomer nadert, op tegen de herfst? Vind je het grauwe aangezicht van kale bomen en planten niet fijn? Plant dan planten in jouw tuin die het gehele jaar door groen blijven. Er zijn genoeg groenblijvende planten verkrijgbaar. Een mooi voorbeeld van een groenblijvende plant is de klimop. Deze groenblijvende en snelgroeiende plant is een uitkomst als je snel een groene haag wilt hebben. Dus heb je behoefte aan meer groen én aan meer privacy in de tuin? Kies dan voor deze unieke plant.

Geef onkruid geen kans

Met een groenblijvende haagplant is de basis voor een groene tuin gelegd. Maar met enkel een haagplant is jouw tuin nog niet compleet. Ook de borders vragen om mooie beplanting. Maar voor welke beplanting kies je? Wanneer je het lastig vindt om goede plantencombinaties te maken, kun je kiezen voor een borderpakket. Zoals de terminologie al doet vermoeden gaat het om een pakket vol met borderplanten. Dit pakket maakt het beplanten van je tuin heel eenvoudig. De mooiste plantencombinatie zijn namelijk al voor jou gemaakt. Wil je vervolgens voorkomen dat het onkruid de mooie planten overruled? Koop dan bodembedekkers. Deze plantjes zorgen ervoor dat jouw tuin er groen en verzorgd uitziet. Daarnaast zorgen deze plantjes ervoor dat er geen onkruid kan groeien. 

Groene tuinen én groene daken

Een tuin kun je zien als het verlengde van je woning. Het is een extra stukje leefruimte, maar dan in de buitenlucht. Het zou dan ook zonde zijn als je deze ruimte niet optimaal benut. Maar dat geldt eigenlijk voor alle vierkante meters die je bezit. Zo is het bijvoorbeeld ook een mooie optie om te kiezen voor een groen dak. Wereldwijd wordt er steeds meer aandacht besteed aan verduurzaming. Mede daarom worden steeds meer daken voorzien van groen. Want waarom zou je deze ruimte niet ook optimaal benutten? Hoe meer groen, hoe meer biodiversiteit. En een gezonde en gebalanceerde natuur is goed voor iedereen! Voorzie dus niet alleen jouw tuin, maar ook jouw dak van groen.