Moon/en/co en Van Helmond Architecten hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is Kazerne, een hotel in Eindhoven dat slechts acht kamers en een tentoonstellingsruimte biedt met stukken van bekende Nederlandse ontwerpers. Het prachtige hotel combineert oude materialen met een luxe uitstraling. Kazerne is samengesteld uit acht suites, een besloten ledenclub en een tentoonstellingsruimte van 2500 vierkante meter. Het is ontworpen als een hybride horecagelegenheid waar gasten een “authentieke onderdompeling” kunnen hebben in de creatieve scene van Eindhoven.

Kazerne in Eindhoven

Het hotel bevindt zich in de thuisbasis van een van ‘s werelds meest prestigieuze ontwerpscholen – Design Academy Eindhoven. De stad wordt vaak beschouwd als een van de creatieve hubs van Nederland. Werk van gerespecteerde alumni zoals Maarten Baas en Formafantasma worden tentoongesteld in de tentoonstellingsruimte van Kazerne, samen met werken van andere vooraanstaande figuren uit de Nederlandse creatieve sfeer.

Het hotel neemt voormalige kazerne van de Nederlandse strijdkrachten over en een aangrenzend industrieel pakhuis, met enkele van de gebouwen die dateren uit het begin van de 19e eeuw. Verschillende suites hebben historische decordetails. De Hay Loft, die zich op een zolder bevindt, beschikt over de originele houten dakspanten, terwijl de Corner Duplex een pantry heeft die voorheen diende als wachtruimte voor soldaten. De kamers zijn stuk voor stuk prachtig vormgegeven en moeten het perfecte comfort bieden. We kunnen dus alleen maar gokken dat het met slaapcomfort van het bed en het gebruikte bedlinnen wel goed zit.

Eetgelegenheden

Naast een privé-ledenclub, biedt het hotel ook onderdak aan twee eetgelegenheden – Restaurant Benz, dat op Scandinavië geïnspireerd gastronomisch eten biedt, en het gelijknamige restaurant Kazerne, dat een menu met op groenten gebaseerde gerechten biedt die knipogen naar de Italiaanse keuken.